Sunday, March 6, 2011

rayuan domba cik printer HP

HP Deskjet F2480 All-in-One Printer - Photo and Document All-in-One Printers

hai semua. nama saya printer hitam anak kepada printer kelabu asap. Saya dimiliki oleh seorang awek yang mengaku dia tauke panadol. Saya mula dibeli dari sebuah gedung membeli belah dengan harga promosi RM140 + . Saat tuan saya mendapatkan saya, dia sangat gembira kerana saya sangat berguna padanya. Hari pertama saya sah menjadi hamba abdi tuan saya, saya telah mula berbakti. Tuan saya dengan semangat wajanya telah meng-print beribu2 gambar yang diupload dari facebooknya untk dijadikan hiasan board dalam bilik tidurnya. Ok beribu itu tipu.

Selama hampir satu tahun saya berbakti pada tuan tercinta. Setiap masa saya digilap, disapu, digosok dan paling touching setiap malam tuan saya akan guna screen liquid untuk lap body saya. Situasi ini dijelesi oleh rakan se-eletronik saya iaitu adik lappy. Kami sama-sama bewarna hitam, maka kami sangatlah akrab dan kamching.

Walaubagaimanapun, semuanya kian pudar. Tuanku sudah mula menampakkan kecurangan terhadapku. Saya dilitupi dengan kain pakai buang yang dikutip tengah Blok Rambai. Saya tidak lagi digunakan. Tiap-tiap kali tuan saya ingin buat printing dan photostating, dia akan mendapatkan khidmat rakannya. Saya benci rakannya itu! Kerana rakannya menggunakan khidmat musuh saya, Canon. Dendam kesumat antara saya dan Canon masih belum reda. Masing-masing gila kuasa untuk tampak padu di medan perniagaan. Oh tuanku. mengapa? aku kian dilupakan. Betapa kuciwa serta bermandi duka aku kini.

Aku? hanya mampu ber- huhuhuhuhu sehingga kini. Apakan daya. Ini suratan takdir untuk printer sedaif aku.

P/S : saya printer jenama HP. Saya dan Canon langsung tak ngamm lu tahu !'


"


'Cilaka punya printer. Kau tunggu aku beli Canon. Kau tunggu!

11 wak lu komen2:

GigiWangi said...

Haha.

Gunalah canon, delighting you always (:

Serious kau nak guna ink dekat luar tuh ke weh? Ambik canon tapi pakai ink dalam lah, ink luar leceh ah. Aku dah try. Tapi takpelah if itu yang kau nak kan. Hehe.

Welcome to the club !

Meor said...

nk pcah perut i dgr.. kah3 :D

panadol lagi said...

gigiwangi : weh aku nak canon la senang. pkai external ink la jimat. ak HP pkai catrigde mahalll la wehhh. black 60, colour 120. peh3

panadol lagi said...

meor : kat mana yg klakar tu haaaa ^^

Meor said...

sume.. dr awal smpai ending.. haha bubbye printer HP.. tuan awk da de hubby baru.. hehe :p

wawa nasruddin said...

ko pnye model ape weyh?
aku pkai hp gak..
haha

panadol lagi said...

meor : hubby baru saya masih dlam pencarian.hehhe

wawa : ak pakai deskjet f2410. mcm mangkuk ja printer tu. haha. masalh ink weh. ak nk pkai external ink pasni. senang. yg hp ink dalam. payahhh+mahal=habis elauan aku

wawa nasruddin said...

owh..aku pkai D2660 je..
beli pon x smpai seratus dlu.
huhu

Nurafifah Zulkarnain said...

muahhahaha.loikeee dis !

Nurafifah Zulkarnain said...

wawa : ko hp ke canon beb? hp macam sakai weh. huwaa

adik : pulun pa. try wat entry meletup tengok. ha ha ha

panadol lagi said...

pehh apehal gua pegi sign in blog pakai account budak afifah ni? kerja barai betol.