Friday, January 14, 2011

Entry Atas Permintaan


Ciri-ciri calon suami gua cari. Gua tak letak banyak. Sepuluh sahaja.




1. mampu bimbing gua ke jalan yang lurus.bukan seperti jalan bengkang-bengkok ini !

Gua letak kriteria ni first.
Sebab?

Kalau suami tak betul, gua separuh betul,
tak ke huru-hara?




2. Qualification "bapa dan suami yang penyayang" terpampang di wajah.

Biar muka nampak ganas.
Tapi dalam hati mesti mau ada taman !







3. Smart, kemas, stylo dan sejuk mata memandang. auww

Gua tidak mendambakan suami hot stuft.

Peratusan bini kena tinggal atas faktor suami terlebih hensem sangat TINGGI !
Bukan gua kata.
Utusan Malaysia ada jawapannya.



mamat korea : Yonghwa- CN Blue



4. mampu bagi gua kesenangan hidup.bukan mata duitan,tapi money is everything nowdays

Nak beli kereta!
Nak beli rumah!
Nak beli pakaian nak melaram!
Nak beli kasut!
Nak beli lipstik,eyeliner bagai !

Tak ada duit,kau ingat boleh pakai daun kering nak bayar?

Haha.






.

5. nak jadi husband gua kena wangi ! baru ada feel. i feel good.yeah !

Bau sebenarnya melambangkan tahap kebersihan seseorang. PENTING.

Haaa ambik kau. besar tak besar penting gua tu.







6. tinggi macam KLCC ! Ketawa. Melampau!

Gua 162cm dan bakal 163 ke atas.

Kata telan calcium !
Haihh.







7. anda seorang Raja Lawak ! bisa buat gua ketawa dalam toilet, dalam dapur, dalam kereta dan termasuklah dalam bilik! Gila.

Lu Funny ! Funny! Funny!

Nak sembang dengan suami takkan macam sembang dalam panggung?
Main bisik2 bagai!
Sekali sekala mahu juga ketawa macam nak pecah panggung.









8. pengguna CELCOM tegar ! 8pax gua simpan satu tempat kosong.

Gua kelebek list 8pax gua tadi. Selamat ! ada lagi 1 tempat kosong. Suka3.
Selepas ini sebarang permintaan untuk dimasukkan ke dalam senarai 8pax, tidak akan gua layan.

Bukan jual mahal la bodoh!
Perasan pun bukan!
Tapi precaution. Ketawa.







9. ada future ! ada masa depan ! dan perancang future yang meyakinkan.

Bila cakap pasal masa depan,semestinya semua inginkan yang terbaik. Kalau perempuan, si suami haruslah ada kerjaya yang lebih tinggi atau sama level dengan mereka. Kalau lelaki, lebih elok jika si isteri lebih rendah dari si lelaki atau sama sahaja.

Islam pun kata mesti sekufu'.
Gila kau nak tolak syarak.



kita hanya mampu merancng,namun Allah SWT penentu segalanya.





10. Muka ada iras-iras gua ! Haha.


kalau boleh buat pose cmni,gua up point.






Gua terpaksa buat post ni. gua terpaksa !
Sekadar menjawab pertanyaan manusia ingin tahu.

P/s : Boleh tak tanya soalan lain?
2 hari gua pikir nak jawab!
2 hari!

4 wak lu komen2:

Izmir Fadzil said...

ciri aku ada kat no 2..kahkahkah..

foo said...

jangan tipu tinggi takat 162cm. gua tengok dah macam 172cm.

wawa nasruddin said...

pergh! aku ingt lagu yong hwa je ko ltk.. skali dgn yong hwa ko ltk..
jeles3!
hahaha

panadol lagi said...

izmir~ ciri2 jelas terpampang pada lu.haha.

foo~ weh betul lahhh.ak 162 sahaja.yg lebih tu ketinggian kasut saja.kahkah

wawa~ yonghwa tu lah bakal pkwe aku..hehe