Saturday, January 22, 2011

mak kata 4 benda

Mak berkata...
Yang lama2 tu biarlah berlalu. Lepas ini pilih yang betul2 punya ok. Berkawan lah dengan senior2. Fikir masa depan hang.



Gua : Senior? gua dah jumpa calon. tapi masih ragu2. kahkah. Kalau bab2 masa depan gua ni memang mak gua ambil port terlebih. Itu jangan, ini jangan. Semua macam under control. Tapi gua tak kisah langsung. sebab gua yakin setiap ibu mahukan yang terbaik buat anak dia. Tapi soal nak jodohkan gua dengan anak jiran tu, memang gua bantah habis!



Mak berkata...
Minggu ni tak payah balik. Duduk diam2 kat maktab tu. Habis bosan,pergi tesco. Makan-makan.ajak Atin sekali.


Gua : Setiap kali dapat mesej macam ini, memang gua mental down terus. Beg da siap packing, baju dah susun cantik nak bawa balik rumah, tup tup mak cakap jangan balik. Jangan kau tau ! jangan ! Maka gua stay dengan seribu satu tangisan tidak berlagu di bilik 201.




Mak berkata...
Tak cukup duit belanja minta kat ayah. Yang kerjanya dia,bukan mak. Cukup duit tak?


Gua : cukup mak. ada lagi beribu2 dalam Tabung Haji. BSN? Kita tolak tepi dulu.



Mak berkata...
Raya Cina balik berapa haribulan? Balik naik bas jelah ok. Macam biasa, hang kan dah dewasa, matang dan berdikari.


Gua : Cuti 28-6 hb. Seminggu juga. Biasa la. kata 1 Malaysia. Kali ni balik bawa menantu mak. Amacam? Boleh ke tak boleh mak?

mak : "jangan macam2 hal. penyapu standby depan rumah. "






2 wak lu komen2:

Munirah Bm said...

haha~lebih kurg mak kite..cuma mak den x sruh cari yg senior ja...

panadol lagi said...

munirah~ hahaha maksud dia yang lebih tua kot.